Scutiri de la plata impozitelor si taxelor locale

Scutiri de la plata impozitelor si taxelor locale

Giurgiuvenii beneficiază în continuare de scutire de la plata taxelor și impozitelor în situațiile prevăzute de legea 571/2003.
Sunt scutite de la plata impozitelor și taxelor locale persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele invalide de gradul I, veteranii de război și văduvele acestora, persoanele persecutate politic, precum și cele deportate ori foşti prizonieri și urmașii eroilor-martiri, răniții și luptătorii pentru victoria Revoluției din 1989.
Scutirea de la plata impozitului pe clădiri și terenuri se aplică doar imobilelor sau terenurilor folosite ca și adrese de domiciliu, iar în cazul imobilelor aflate în coproprietate și în care doar unul dintre soți beneficiază de ajutor de handicap se aplică o scutire de 50%.
Pentru a beneficia de aceste scutiri, persoanele fizice care se încadrează în categoriile menționate trebuie să depună la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale o cerere însoțită de actul de identitate, actul de proprietate și documente justificative din care să reiasă calitatea de scutit de la taxe și impozite.
Scutirea de la plata impozitului se aplică începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii. Lunar, la sediul Direcției de Taxe și Impozite sunt depuse aproximativ 100 de cereri de scutire de la plata taxelor și impozitelor din motive medicale.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Toaletare copaci cu alpinişti utlitari

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.